Spisvakt / Värmevakt

Skapa ett tryggare hem med Spisvakt Trygger ifrån Jfab Cenmatic

Spisvakt / Värmevakt

Hur många gånger har man inte glömt spisen på eller varit osäker på om man verkligen stängde av spisen?

2017 dog 113 personer av bränder i Sverige enligt preliminär statistik från MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Antalet är det högsta sedan 2010, och äldre människor är värst drabbade – hela 42 procent av de omkomna var över 65 år. Många har varit ensamma i bostaden när branden startat och har inte själva kunnat släcka branden eller ta sig ur bostaden.

Grunden i en bostads brandskydd är en fungerande brandvarnare, men för den som är särskilt riskutsatt behövs ofta ytterligare åtgärder. Det kan handla om en mobil sprinkler eller en SPISVAKT.
Källa: Brandskyddsföreningen

Spisvakt Värmevakt
Spisvakt

Vår Spisvakt monteras på väggen ovanför spisen. Den är försedd med varningslampor, summer och en knapp för stekning/återställning så att man lätt kan “pausa” sensorn om man behöver steka på extra hög värme.
Spisvakten varnar för överhettning och stänger av spisen om värmen blir alltför stark.

Vår Spisvakt har bl.a. en inbyggd tidräknare och ett värmeavkännande öga, sensor som känner av strålningsvärmen från spisens kokplattor eller värmehäll.

När värmen blir för stark t.ex. när man glömt stänga av spisen efter matlagning, stängs den ändå av automatiskt.
Vill man laga mat vid hög temperatur ska stek-knappen tryckas in, annars bryts strömmen till spisen. Om temperaturen är hög efter 15 minuter varnar Spisvakten och stänger av spisen om inte stek-knappen trycks in igen.
Skulle man glömma spisen påslagen på låg värme, stängs den ändå av automatiskt efter tre timmar, som en extra säkerhetsåtgärd.

Och självklart, som alla våra produkter, så är spisvakten byggd för att hålla. Spisvakten i robust svensk design och borstat rostfritt stål skapar inte bara ett bra skydd för hemmet utan också en stilren design som passar alla kök.

Kontakta JFAB idag för mer information!

Spisvakt Trygger ökar säkerheten men utgör självklart ingen garanti att olyckor och bränder inte kan inträffa.